top of page
  • Forfatterens bildeChristina Winther

Strynefestivalen 2023: Uforglemmelige Opplevelser Fra Middagsfjellet til Høvik

Festivalen innledes med teltet heist opp, klar for en krevende dag med stisykling, etter en søvnløs natt takket være "snakkesalige naboer";-). Overraskende nok blir turen mer enn bare en sykkeltur - det blir en eventyrlig topptur. Vi bærer syklene våre opp bratte stigninger!

Til tross for utfordringene med en tung elsykkel, klarer jeg å nå toppen.

En velfortjent matpause venter oss ved lunsjstedet, med en fantastisk utsikt. Derfra fortsetter vi nedover og bortover mot en ny topp, Middagsfjellet, hvor vi får oppleve en herlig flytsti. Alt strevet og bæringen blir glemt i disse øyeblikkene.

På toppen av Middagsfjellet blir vi møtt av et overraskende varmt fjellvann, perfekt for en svømmetur. Tross tekniske problemer med elsykkelen (computer sluttet å virke), gir nedstigningen et rush av adrenalin. Minnene om den fantastiske nedkjøringen overskygger minnene om slit og strev.

Nede ved gården møter vi hjemmebrygget øl og spekemat. Før vi returnerer til Folven camp, venter oss en kveld fylt med middag, fest, konsert, og dans.

Neste dag er det så varmt at det er umulig å sove i teltet. Vi løser dette med en dag med soling og stand up padling i strålende solskinn.

Det er tid for å pakke sammen og returnere til Høvik, hvor en invitasjon til en 50-års hagefest med kjente naboer venter. Denne koselige sammenkomsten er en overraskelse, med afterski musikk fra Hemsedal strømmende ut fra høyttalerne - en melodi jeg kjenner godt fra vinteren på Stavkroa. Jeg kaster meg inn i dansen, iført en uvant sommerkjole, og sent på natten tusler jeg fornøyd hjem med sykkelen min.

Etter en helg med stisykling, soling, stand up padling, dans og nabolagsfest, sitter jeg igjen med en ting: Alder er ingen hindring for å ta del i det eventyret Strynefestivalen er. Fra toppen av Middagsfjellet til de livlige kveldene i Høvik - alt dette gir en uforglemmelig opplevelse.

1 visninger0 kommentarer
bottom of page